HTML

fekete macska élete egyszer fent egyszer lent

magamról, a gondolataimról írok, hogy megosszam másokkal milyen a világom amiben

Friss topikok

  • Árnyvadász: Kedves mustakissa! Elárulom: van ilyen szerződés. A Tálió elv - mely alatt inkább azt értem, hogy ... (2011.07.05. 14:19) ez meg az
  • Budapesti Libidó: Tök érdekes, amit mondasz, mert én úgyanígy érzem: mások nyomora feldob. Szerintem mondjuk ez kegy... (2011.06.27. 16:15) a többiek

Linkblog

ez meg az

2011.07.05. 10:29 mustakissa

 Folyton írni akartam az elmúlt napokban! tényleg!

Mindig akkor kívánkozik ki belőlem a szó, amikor felidegesítenek...és most felidegesítettek. Amit mondjuk annyira nem nehéz, nagyon sok minden tud bosszantani, de főként az ha valakinek a feje benne van a seggébe! Utálok olyan mondatokat írni, amikben olyan szavak szerepelnek, hogy "az emberek"  meg "a többiek" meg "mások", mert nem szeretek általánosítani, a szó legszorosabb értelmében, illetve úgy fogalmaznék, hogy én képtelen vagyok az általánosításra. 

Arra is igazán képtelen vagyok, hogy kifejezzem a gondolataimat szavakkal, de ezért írok, ezzel küzdök, és remélem sikerrel járok.

Visszatérve a fent említett témához, gondban vagyok...mit csináljak, ha egy barátom állandóan panaszkodik, ha neki soha semmi nem jó? Amikor legszívesebben megráznám? Mondjam el neki, hogy mit gondolok, és akkor mondjuk megsértődik. Vagy fogjam be a számat, mert semmi közöm hozzá, és ha neki így jó akkor így jó. De mégis van közöm hozzá, mert nekem is részt kell venni a siránkozásban. Vagy van egy képzeletbeli titkos szerződés, hogy ő sem ordítja la a fejemet, hanem mosolyogva bólogat a hülyeségeimhez, ezért cserébe én is az övéihez? Csak úgy viselkedhetek ahogy elvárom, hogy mások viselkedjenek velem?  (erre már tudom is a választ: nem!) 

Úgy érzem borzasztó közhelyeket feszegetek, és joggal merül fel a kérdés: mi köze van ennek a pánikbetegséghez? (Amiről ez az egész blog szólna) Nem tudom...csak hozzám van köze, és nekem meg a pánikbetegséghez. 

Próbálom újraértelmezni az emberi kapcsolataimat, mert úgy tűnik, hogy valamit nem jól csináltam.

Azért azt leszögezném, hogy többnyire (ez hangsúlyos, mert néha azt gondolom, hogy fizikai okai vannak, és valaki adjon egy x gyógyszert ami segít, mert rohadtul unom..) úgy gondolom, hogy a pánikbetegség valami pszichés okra vezethető vissza. (Néha azt gondolom, hogy fizikai okai vannak, és valaki adjon egy x gyógyszert ami segít, mert rohadtul unom..) Ez az ok pedig valahol a múltamban van. Mivel azt nem tudom felülírni, ezért próbálok a jelenemben máshogy cselekedni, mint eddig, azt remélve, hogy a jövőmben ez pozitív változást hoz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mustakissa.blog.hu/api/trackback/id/tr833041027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árnyvadász 2011.07.05. 14:19:14

Kedves mustakissa!
Elárulom: van ilyen szerződés. A Tálió elv - mely alatt inkább azt értem, hogy úgy viselkedj másokkal szemben, ahogy azt elvárod magaddal szemben is, vagyis ha őszinte vagy magaddal, akkor a válaszod nem helyes - és a belső morális szabályok alapján úgy vélem, szükséges a barátsághoz egy ilyen kimondatlan paktum, hogy egymás hülyeségeit elfogadjuk. Mivel minden ember különbözik, a totális elszigetelődést az emberiségtől csak a tűrés/elfogadás segítségével lehet megelőzni. Azonfelül viszont ha te is elvárod magaddal szemben az őszinteséget, úgy minden joggal várhatod ugyanezt a barátaidtól is, tehát a sértődések elkerülése végett ha némi cukormázzal borítva is, de elmondhatod a véleményedet a téged felidegesítő barátodnak. Ha valóban a barátod, úgy meg fogja fogadni a tanácsod, de legalábbis nem fog emiatt megsértődni rád, hiszen te éppen "baráti kötelességeidet" teljesítetted. Létezik egy mondás: A haverok azért vannak, hogy kinyalják a s*ggem, a barátok azért, hogy belerúgjanak. Hiszem, hogy ennek van alapja - ha nem is az első felének - és így kellene működnie egy barátságnak.
A pánikbetegség pedig valóban pszichés okra vezethető vissza, mely egyértelmű módon a múltaddal van összefüggésben. Kialakulásának sok oka lehet: gyermeki traumák, melyek eredhetnek balesetekből vagy a szülői kapcsolatokból, esetleg kábítószer fogyasztás. Ugyanakkor létezik a kezelésére gyógyszer is, bár tudtommal azt csak orvosi vényre lehet kapni.
Kívánok további jó blogolást és hogy problémáidra minél hamarabb megoldást találj!
süti beállítások módosítása